Schneiders-Moritz

hildegard_kilianJag heter Hildegard Moritz och är utbildad Winzermeisterin. Tillsammans med min son Kilian driver jag familjeföretaget Weingut Schneiders-Moritz i Pommern/Mosel. Vin har tradition i vår familj åtminstone sedan 1620.

Jag har öppnat den här hemsidan för att få kontakt med dig som vill njuta av ett gott vitt vin till ett rimligt pris och som samtidigt vill veta mer om hur vinet i ditt glas har kommit till och kanske lära känna oss som odlar och producerar ditt vin.

Pommern är en av Mosels äldsta vinorter. För mer än 2 000 år sedan började romarna odla frukt och vin på de branta sydsluttningarna och gav orten namnet Pomaria, som betyder fruktträdgård. Uppe på våra vinberg finns spår av ett romerskt tempel och en keltisk bosättning.

Pommern ligger i den del av Mosel som kallas Terrassenmosel på grund av de terrasser vinodlarna byggt på de branta sluttningarna ner mot Moselfloden. Här finns Moseldalens längsta sydsluttning som tillsammans med den blå- och lerskifferrika jordmånen ger de bästa förutsättningar för Mosels stora druva – Riesling.

Weingut Schneiders-Moritz är en stor producent i Mosel men en liten i världen. Våra vinodlingar omfattar 10 hektar och vi producerar ca 100 000 flaskor vin och sekt per år. 70 % av produktionen kommer från Rieslingdruvan.

Det är idag lätt att besöka oss i Pommern. Vi har flera flygplatser i närheten – se under Restips.

Vi har också försökt att göra det lätt för dig att köpa vår viner i Sverige. I vår vinshop har vi listat våra bästa viner och sekter. Vi redovisar och betalar svensk alkohol- och mervärdesskatt och levererar direkt hem till dig. Utöver själva köpet behöver du inte göra någonting.

Jag och Kilian hoppas att du ska tycka om våra viner och ser fram emot att få se dig som gäst i vår vingård.

Hildegard Moritz
Winzermeisterin